Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Вработување

Се бараат вработени во Секретаријат за европски прашање – плата 500 евра

илустрација

Секретаријатот за европски прашања објави оглас со кој вработува 13 државни службеници на различни позиции. Во огласот се бараат 10 раководители, помлад соработник и двајца советници.

Огласените позиции се за помошник-раководител на сектор за информатичка и комуникациска технологија и архивско работење за плата во нето-износ од 31 414 денари, за раководители на одделението за јазична ревизија и терминологија, на одделението за буџетска контрола, на одделението за програмирање на европски фондови и на одделението за внатрешен пазар и конкуренција и на други одделенија за нето-плата од 28 286 денари.

Рокот за пријавување е 15 дена од денот на објавувањето на огласот. Во огласот е ставена напомена дека предвидени вработувања согласно со годишниот план на институцијата за 2019 година се еден 9 Македонци, тројца Албанци и еден Ром.