Секогаш во средиштето на збиднувањата...

На својот имот во земја закопал 42 автобуси: Сега открива што има внатре (Видео)

По завршувањето на Втората светска војна, светот влегол во Студената војна и сите биле загрижени дека ќе започне нуклеарна војна.

Брус Беарч од Канада во тоа време одлучил да направи нешто по тоа прашање и да се заштити себе си и своето семејство.

Бројни Американци тогаш граделе засолништа во случај да дојде до нуклеарна војна, но Брус направил нешто многу пофасцинантно.

Имено, тој и неговата сопруга купиле 42 автобуси, а потоа ги закопале во земја.

Изградил големо засолниште, но никогаш не го користел за целта за која го направил.

Денес засолништето не се одржува и е полно со прашина.

Во видеото во продолжение погледнете како изгледа овој подземен бункер.