Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Трамп: ЕУ е непријател на САД

Американскиот претседател Доналд Трамп денеска ја нарекол Европската Унија непријател на САД.

Во интервјуто за си-би-ес њуз што е наравено во Шкотска, Трамп рекол дека мисли дека САД имаат многу непријатели.

Меѓу непријателите тој ги посочил и блокот на европските држави.