Чудо во Кикинда: И подготвувале погреб, а таа се разбудила во мртовечница

69-годишна жена од мало село во Кикинда, Србија, ги шокирала жителите на своето место, па и пошироката јавност, откако нејзината приказна ги преплави српските медиуми.

Жената во понеделникот, била прогласена мртва, па следните десетина часа ги преноќила во мртовечница. Велат ги преноќила, бидејќи бабата била жива!

Никој не знае што точно се случило, но жената прво го шокирала дежурниот техничар, кој ја подготвувал за погреб. Таа во тој момент ја придвижила ногата, а потоа ги отворила очите.

Претходната вечер била прогласена за мртва во Здравствениот дом во Кикинда, а подеднакво збунет како и јавноста е и лекарот кој констатирал смрт.

Во тренд…