Видео: Песна за Талат Џафери

Откако беше изгласан законот за употреба на јазиците, кој всушност претходно беше донесен по изборите во 2011-тата година, од страна на некогашната Влада на ВМРО ДПМНЕ и ДУИ, се појави и песна посветена за Талат Џафери.

Песната го величи ликот и делото на претседателот на Собранието, Талат Џафери, кој на 15. март законот го прогласи за донесен.

Ова е текстот на песната:

„Талат Џафери жива легенда, со Никола Груевски се судри.

Никола Груевски го спречуваше на местото Талат Џафери. На јунакото око не му трепна.

Во Парламентот на Македонија се донесе Законот за албански јазик на 15 март

За сите Албанци честитки и успеси.“

Слушнете ја песната: