Што се случува со телото кога цел ден не јадеме и не пиеме!? (видео)

Постите се вистинско искушение за душата и телото. Меѓутоа, многумина сметаат дека после пост здравјето значително се подобрува.

Видеото кое следи ги објаснува предностите на постот.

Имено, кога се работи за срцето, за време на постот, многу помалку крв оди во дигестивниот тракт, па така таа крв оди во други делови од телото поради што срцето беспрекорно функционира.

Постот овозможува побрзо елиминирање на токсините од белите дробови.

Стомакот се чисти за време на постот и од него се елиминираат сите штетни материи. Ист е случајот и со цревата, а благодарение на нивното чистење и метаболизмот е многу поефикасен.

Бубрезите за време на постот ја исфрлаат непотребната сол и вода и на тој начин се стабилизира крвниот притисок.

Погледнете што се` се случува во организмот кога постиме:

Во тренд…