Овој мачор се појавува во болница секогаш кога некој умира. Она што го прави е неверојатно!

Ова е доста чуден мачор. Неговото име е Оскар и често своето време го поминува во ходникот на Street House старечкиот дом.

Луѓето околу него велат дека не е пријателски настроен и често со денови е отсутен. Но, секогаш кога некој е пред умирање, Оскар влегува во неговата соба. Седи крај прозорите, а понекогаш легнува покрај пациентите и седи крај нив, се` додека не им одминат последните моменти…