Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…

Tag : Ангеловска-Бежоска

Македонија Бизнис Во тренд...

Средба Аранитаси ‒ Ангеловска-Бежоска: Транспарентноста и успешното работење на Народната банка се предуслови за одржување поволен економски амбиент

M T
Ценовната и финансиската стабилност се предуслов за економскиот развој и обезбедуваат простор којшто треба да се искористи од другите носители на политики за остварување структурни...
Бизнис

Ангеловска-Бежоска на самитот на „Економист“: Инвестирањето во дигиталната безбедност ќе биде еден од главните приоритети за банките

M T
Инвестирање во дигиталната безбедност е еден од приоритетите во периодот што претстои за банкарскиот и за финансискиот сектор. Ова се должи на новите навики коишто...
Македонија Бизнис

Средба на гувернерката Ангеловска-Бежоска со шпанскиот амбасадор, Сера

M T
Активностите за поголема транспарентност, коишто постојано се преземаат од Народната банка, придонесуваат за кредибилитетот на политиките коишто ги води Народната банка, како и за стабилноста...