Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Експлозија на автобус во центарот на Стокхолм

Во центарот на Стокхолм денеска експлодира автобус, кој потоа изгоре. Голем црн облак од чад се издигна над овој дел од градот, пренесуваат шведските медиуми.

Како што се наведува, автобусот во тој миг бил празен и според неофицијалните информации не станува збор за терористички напад.