Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Сексот ќе ви ја реши главоболката, го намалува стресот, ве држи во форма – тој е фонтана на МЛАДОСТА!

Освен што ни нуди задоволство, практицирањето на сексот е добро и по нашето здравје. Ви нудиме здравствени 6 причини зошто сексот е добар за здравјето1. Сексот е лек за главоболка
Иако главоболка беше еден од најпознатите изговори кои жените го користат за да се избегне секс, вистината е всушност далеку од тоа.

2. Сексот го намалува нивото на стрес
Некои истражувања покажаа дека луѓето кои се сексуално активни се чувствуваат поопуштено, посреќни се и не и се под стрес.

3. Сексот го зголемува протокот на крв
Кога сме возбудени се зголемува протокот на крв во мозокот, што резултира со подобра активност (во и надвор од спалната соба).

4 Сексот ѓи држи луѓето во форма
За време на сексуалниот однос се согоруваат 150 калории за половина час.

5 Сексот е фонтана на младоста
Истражувањето покажа дека оргазмот може да влијае на продолжување на животниот век.

6 Сексот го зголемува нивото на хормоните
За време на сексуалната активност се зголемува нивото на естроген и тестостерон. Зошто е тоа добро? Тестостерон ги прави коските и мускулите во телото посилни и поздрави, а исто така помага во одржувањето на здраво срце.

Во тренд…