Предмалку потрес во Македонија -позната јачината и епицентарот

На одалеченост на 6 километри од Лозово, а 44 од Скопје почуствуван е земјотрес од 2.6 степени според рихтер во 19 часот и 7 минути.

Потресот бучно и кратко бил почуствуван во Лозово и Велес, велат граѓаните.