Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев за CENTAR открива: Просечната плата ќе скокне на 34.000 денари, а минималецот на 20.000 денари!

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, во денешното интервју за Centar.mk соопшти дека до крајот на новиот мандат доколку победи СДСМ, просечната плата ќе скокне на 34.000 денари.

Минималната плата ќе ја кренеме на 20.000 денари, што е за дури 120% повеќе од минималната плата од 9.000 денари во 2016 година, најави Заев.

Целото интервју на Зоран Заев за Centar.mk, може да го прочитате на следниот линк.