Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Град Скопје: Се тргаат голем број на билборди и сите сити лајти, за повеќе простор за пешаците и велосипедистите!

фото: Facebook страница на Град Скопје

– Градот Скопје почнува акција за ослободување на јавниот простор во време на корона и се придружува на семејството европски и светски градови кои за време на пандемијата ослободија големи простори за потребите на пешаците и велосипедистите, за подобар проток на воздух во урбаната средина и за повеќе зеленило.

Со оваа акција, во наредниот период од јавните површини во Скопје ќе бидат отстранети 240 рекламни објекти – билборди и ситилајти, информираат од Град Скопје.

error: Соддржината е заштитена.