Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис Во тренд...

Очекувајте “свежи пари” – Познато е кога УЈП ќе ја почне исплатата за Мој ДДВ

Во текот на месец февруари, на трансакциските сметки на граѓаните кои ревносно скенирале сметки во последното тромесечје од 2019 ќе легнат парите од повратот за ДДВ.

Проектот на Владата на Македонија, кој стана своевиден хит кај младите, но и повозрасните жители на земјава ги зголеми и приходите на државата од ДДВ, а со тоа ја притисна сивата економија.

И додека граѓаните и понатаму можат да скенираат сметки, во тек е и големата наградна игра од проектот Мој ДДВ која е во организација на Македонската лотарија, а секојдневно се извлекуваат добитници.

Во овој проект, буквално секој добива,во периодот на првата исплата беа искеширани над 155 милиони денари на 144.000 граѓани.

Можеби ќе ве интересира

МТСП: Во тек е етапната исплата на ноемвриските пензии

M T

Животни пресврти до крајот на годината: На некои знаци им се насмевнува љубов, на некои пари

M T

ТРЕБА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА СЕ ПРИБЛИЖУВААТ НА ПАРИ: Овие 3 знаци не умеат со парите! Трошат и не мислат

M T