Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarЛокалноТОП ВЕСТИ

Хаосот низ Скопје продолжува – кој ќе ја плати штетата на граѓаните?

И денеска продолжуваат блокадите на приватните превозници, во недостиг на договор меѓу Данела Арсовска градоначалничка на Скопје и превозниците. Хаосот продолжува во центарот на градот.

Приватните превозници веќе трет ден го блокираат Скопје, со што голем број на граѓаните не можат да си ги завршат дневните обврски.

Вчера многумина задоцнија на работа, училиште, болница..

Бизнисите им пропаѓаат на многу луѓе, а штетите се во милиони евра на дневно ниво. Големи загуби трпат фирмите и граѓаните.

Граѓаните веќе јасно бараат од властите насилно да ги отстранат автобусите од централното градско подрачје, бидејќи во заложништво е фрлен целиот град.

Скопјани наместо модерно Скопје, добија катастрофа во Скопје.