Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Македонија завиена во црно: Дури шест лица од починатите 24 се на возраст од четириесетина години

Во изминатите 24 часа починале 24 лица, или на секој час починувал по еден пациент.

Фрапантен е фактот дека дури шест лица се на возраст од 40 до 48 години.

4 пациенти од Скопје (76, 62, 67 и 70г), еден од Куманово (64г), еден од Штип (87г), тројца од Прилеп (69, 45 и 79г), двајца од Тетово (41 и 65г), двајца од Велес (81 и 61г), пет пациенти од Битола (70, 91, 48, 60 и 73г).

Еден починат од Охрид (89г), еден од Крива Паланка (47г), еден од Крушево (60г), еден од Кочани (41г), еден од Македонски Брод (40г) и еден пациент од Виница (66г).

Сите пациенти се починати во болнички услови, информираат од министерството за здравство.

Маркетинг