Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис Во тренд...

Државата ќе дели платежни картички од по 6.000 денари – Еве на кои категории на граѓани им следува оваа мерка

Со гласањето на ребалансот на буџетот се отвори патот за да се донесат потребните законски решенија за поддршката кон граѓаните и стопанството.

Државата конечно, ќе може да им помогне на своите граѓани и ќе започне со реализација на четвртиот пакет мерки.

Платежни картички ќе има за самохраните родители и пензионери кои имаат пензии до 15.000 денари.

Финансиска помош во вид на картички ќе добијат и лица кои се пасивни баратели на работа, самостојните работници, културните и естрадните работници.

Платежни картички ќе добијат и 540 студенти кои минатиот пат приговарале, но не успеале да добијат ваква помош.

Износот на помошта во вид на платежна картичка ќе биде 6.000 денари и средствата ќе може да се искористат за купување на домашни производи и услуги.

Законските решенија се очекува да бидат донесени во текот на оваа недела. Истовмремено се очекува носење на законското решение за исплата на помош за плати, каде погодените фирми, за секој свој вработен ќе добијат меѓу 14.500 и 21 илјада денари и тоа ваквата сума ќе исплаќа посебно за секој од месеците октомври, ноември и декември.

Можеби ќе ве интересира

Проверете дали сте на листата од речиси 300.000 граѓани кои добиваат 6.000 денари помош – Конечно списокот е ажуриран и објавен на интернет

CENTAR MKD

Заев: Исплатата на 6000 ден како четврт пакет од мерките ќе се врши преку трансакциските сметки

CENTAR MKD

Добра вест: Помошта од по 6.000 денари за пензионерите, младите, самохраните родители, уметниците ќе почне да се дели откако беше изгласана од Парламентот

CENTAR MKD