Многу луѓе мислат дека се подготвени да се жртвуваат во име на љубовта, но само луѓето родени во овој хороскопски знак се сигурни во тоа.

Станува збор за Стрелците.

Овие тврдоглави луѓе се подготвени да сторат сè за да се борат за оној што го сакаат. Нив најдобро ги опишува променливото расположение и авантурите, поради што по природа тешко вљубуваат.

Но, откако ќе ја пронајдат личноста која целосно ги исполнува и за која сметаат дека е нивна срона душа, Стрелците ќе дадат сè од себе за да ја освојат и задржат.

Тие не се срамат да трчаат по луѓето со кои се вљубени затоа што се убедени дека тоа е токму она што им е потребно. Поради нивниот незрел карактер, за нив е често е проблем да го задржат партнерот, и покрај нивната голема пожртвуваност, потребни се силни нерви за нив.