8.8 C
Скопје
28. септември 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Османи-Рибеиро: Разменети мислења за состојбата со медиумските слободи во регионот на ОБСЕ

На средбата беа разменети мислења за состојбата поврзана со медиумските слободи во регионот на ОБСЕ. Воедно, беше констатирано дека руската агресија врз Украина има сериозни импликации врз медиумските слободи и безбедноста на новинарите ширум ОБСЕ просторот.

“Политиките кои произлегуваат од хуманата димензија на ОБСЕ денеска имаат извонредно значење, во светло на континуираната борба за заштита и промоција на човековите права и основните слободи“, нагласи Османи на средбата.

Османи изрази недвосмислена поддршка за активностите кои ја промовираат слободата на изразување, и подготвеност за натамошно унапредување на медиумското опкружување и услови за работа на новинарите.

Можеби ќе ве интересира

Османи во Собрание ги претстави приоритетите на претседавањето со ОБСЕ

M T

Oсмани-Рикер: Ангажманот на САД во Западен Балкан е гаранција за стабилност и напредок

M T

Средба Османи – Касулидес

M T

Османи – Хофрајтер: Германија е клучен политички партнер на Македонија

M T

Османи во Виена ги претстави приоритетите за претседавањето со ОБСЕ во 2023 година

M T

Османи во Виена ќе ги претстави приоритетите на Северна Македонија за претседавањето со ОБСЕ

M T