28.8 C
Скопје
16. август 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+ Centar Македонија

Следуваат два неработни денови со еден продолжен викенд – Ова се преостанатите државни празници до крај на годината

До крајот на годинава остануваат уште следниве празници кои ќе бидат неработни денови:

За сите граѓани на РМ
02 август (вторник), Ден на Републиката,• 8 септември (четврток), Ден на независноста,• 11 октомври (вторник), Ден на народното востание,• 23 октомври (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден,• 8 декември (четврток), “Св. Климент Охридски”.

За граѓаните од православна вероисповед:• 28 август (недела), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица).

За граѓаните од католичка вероисповед : • • 01 ноември (вторник), Празникот на сите светци,• 25 декември (недела), првиот ден на Божик.

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ• 22 ноември (вторник), Ден на Албанската азбука,

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ : • 5 окомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур, За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ • 28 септември (среда), Меѓународен ден на Бошњаците, За граѓаните припадници на турската заедница во РМ : • 21 декември (среда), Ден на настава на турски јазик.