14.8 C
Скопје
1. октомври 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМозаик

Работа од соништата: Во продавница за слатки се вработува тестер на вкус, платата е астрономска

Candy Funhouse, онлајн продавница за слатки со седиште во Канада, вработува тестер на вкус, првиот главен директор за бонбони во светот, со плата од 100.000 долари годишно.

Должностите на првиот главен тестер на бонбони вклучуваат тестирање на вкусот на повеќе од 3.500 производи месечно, давајќи печат на одобрување „CCO (Chief Candy Officer)“, водење на стратегијата за бонбони „FUNhouse“ и водење состаноци на комитетот за бонбони, меѓу другите одговорности, Известува Чикаго Хералд.

Покрај тоа, мора да поминете најмалку пет години во Северна Америка за да аплицирате.

“Дали ги сакате сите нешта бонбони и чоколади? Дали сте страсни за уживања и истражување на необјавени и постоечки производи? Ако е така, ова е совршената позиција за вас!”, се вели во огласот.

Не е потребно претходно искуство, велат од компанијата, но помага да се има интерес за бонбоните, поп културата и медиумите. Работата е работа од дома, но главниот директор за бонбони ќе треба да биде од Торонто или Њујорк.

Крајниот рок за аплицирање е 31 август, а „позицијата доаѓа со сеопфатно дентално осигурување“.