7. август 2025
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАКУЈНАНАПРАВИ САМ

Одличен трик како да направите КАЈГАНА без да ја скршите лушпата од јајцето!

Сигурно сè уште не сте го пробале ова.

Ако мислевте дека ги знаете сите можни начини за подготвување јајца, сте се излажале.

Што мислите за правење пржени јајца без да се скрши лушпата од јајцето?

Работата е во основа едноставна, земете свежо јајце, завиткајте го прво во пластична кеса за замрзнување, па ставете го во ракавот на дуксер или чорап, врзете го со гумени ленти од двете страни за да не испадне и енергично протресете го неколку пати.

И тоа е се – потоа ставете го јајцето да се свари и кога конечно ќе го излупите, внатре ве чекаат изматени јајца.

Можеби ќе ве интересира

Дали сте шокирани од цената на црвеното месо? Овие три намирници се добри замени за протеини

ДЕСК

Колку време навистина може да ги чуваме јајцата во фрижидер?

ДЕСК

Од кујната на Давор: Како да подготвите посен колач со новиот оризов напиток од Виталиа?

C +