Centar.mk
ТЕМАКУЈНАНАПРАВИ САМ

Одличен трик како да направите КАЈГАНА без да ја скршите лушпата од јајцето!

Сигурно сè уште не сте го пробале ова.

Ако мислевте дека ги знаете сите можни начини за подготвување јајца, сте се излажале.

Што мислите за правење пржени јајца без да се скрши лушпата од јајцето?

Работата е во основа едноставна, земете свежо јајце, завиткајте го прво во пластична кеса за замрзнување, па ставете го во ракавот на дуксер или чорап, врзете го со гумени ленти од двете страни за да не испадне и енергично протресете го неколку пати.

И тоа е се – потоа ставете го јајцето да се свари и кога конечно ќе го излупите, внатре ве чекаат изматени јајца.

Можеби ќе ве интересира

Тајна за совршено крцкави компири: едноставен трик што го користат професионалци

ДЕСК

Колку време варениот грав е безбеден за јадење?

ДЕСК

Зошто повеќе да плаќате? Трикови што навистина ја намалуваат сметката за струја!

ДЕСК