Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+ Бизнис

УЈП објави листа со имиња на луѓе и фирми – Кој колку должи за данок?

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.10/2021 за долгови доспеани до 30.06.2021 и неплатени до 30.09.2021 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е:

повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и
повисок од 300.000 денари за правните лица.

Листата на должници се објавува на веб страницата на Управата за јавни приходи согласно член 9 од Законот за даночна постапка.

Листата на физички и правни лица може да ја погледнете тука.