Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев: Пописот ќе се одржи во април 2021 по сите правила на Еуростат

Пописот го одложивме бидејќи Мицкоски и опозицијата бараа да биде одложен неколку месеци пред пандемијата и го направивме тоа, вели Зоран Заев, премиер на Македонија.

– Пописот и резултатите, никако не влијаат на Уставот, на Рамковниот договор, или слично. Пописот треба да се спроведе заради рамномерниот развој, економските параметри, статистиките коишто ни требаат во државата. Има правила Евростат и треба да ги почитуваме до крај. Април 2021 е месецот за спроведување на пописот, рече Заев.

спонзорирано: