Секогаш во средиштето на збиднувањата...

100.000 граѓани ќе добијат ваучер за летување низ Македонија од по 100 евра

100.000 македонски граѓани ќе може да ја искористат мерката за ваучер од по 100 евра за летување во некое од летувалиштата низ Македонија.

Со ова се очекува да се зајакне домашниот туризам.

Со оваа мерка се опфатени сите вработени граѓани кои примаат плата помала од 15.000 денари и немаат други приходи.

Ваучерите ќе може да се користат во домашните хотели или сместувачки капацитети.

error: Соддржината е заштитена.