Секогаш во средиштето на збиднувањата...

100.000 граѓани ќе добијат при пејд платежна дебитна картичка со по 9.000 денари

100.000 македонски граѓани ќе добијат платежна картичка од по 9.000 денари за купување на проозводи и услуги од македонски компании.

Информацијата која пред две недели ја објави Centar.mk, предмалку ја обелодени премиерот Оливер Спасовски.

Мерката ги опфаќа сите невработени лица, барателителите на работа или социјално загрозените граѓани кои немаат поголеми приходи од 15.000 денари/месечно.

Картичката ќе може да се искористи во рок од 30 дена.

Оваа информација предмалку ја потврди премиерот Оливер Спасовски.

error: Соддржината е заштитена.