Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Парична поддршка за млади од 100 евра и картичка со пари 50 евра

Платежна домашна картичка од 3.000 денари и ваучери за кофинансирање за ИТ и дигитални вештини најави премиерот Оливер Спасовски за младите.

Мерката опфаќа ваучери од 6.000 денари кои може да се искористат за партиципација на факултет, сместување во студенстски капацитет, а студентите ќе добијат и картичка од 3000 денари кои ќе можат да ги потрошат за македонски производи.

За младите ќе бидат доделени и по 30.000 денари средства за обуки за IT вештини.

error: Соддржината е заштитена.