Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Алексовски: Имав насоки од ВМРО-ДПМНЕ да делувам за избор на член на Судски совет

Претседателот на ФРОДЕМ, Љупчо Алековски во денешната дебата во емисијата Топ Тема изјави дека многу пати додека бил во партијата ВМРО-ДПМНЕ имал партиски насоки од позиција на партиски функционер да лобира за избор на член на судски совет.

-Јас сум член на ВМРО-ДПМНЕ од основањето. Многу пати сум имал насоки од партијата да делувам во судови, одредени судии да гласаат за човек да стане член на судски совет, што е спротивно на сите правни норми, ова е прва прилика тоа јавно да го кажам, вели Алексовски.