Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Забрчанец: На 12 април 2020 ќе ги имаме првите парламентарни избори како земја членка на НАТО

Фејсбук статус на Марјан Забрчанец, советник на македонскиот премиер:

На 12 април 2020 ќе ги имаме првите парламентарни избори како земја членка на НАТО.

Тој ден ќе направиме избор да продолжиме по патот на развојот преку кој станавме најдобриот пример за успешна држава во регионот и пошироко. Тој ден ќе избереме власт која драстично ги качува платите и социјалната помош. Тој ден ќе го потврдиме Заев за премиер, како модел на современ политичар, демократ и слободар, човек кој црпи сила од граѓаните, човек кој враќа кај граѓаните.

Тој ден ние ќе го направиме вистинскиот избор… Во спротивно, тие ќе ја однесат државата во дестабилизација.

Во тренд…