Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Владата утре се “сели” во Битола

Македонската Влада утре буквално се “сели” во Битола, каде ќе биде оддржана редовната владина седница.

На седницата која ќе се оддржи во Општина Битола, се очекува да се разгледаат информации и да се донесат одлуки кои ќе го опфатат Пелагонискиот регион, каде спаѓааат Прилеп, Битола, Крушево, Долнени, Новаци, Кривогаштани, Демир Хисар и могила
Седницата на Владата на РСМ ќе се одржи утре во Битола, поточно во зградата на Општина Битола.

Со седницата ќе претседава премиерот Зоран Заев, а ќе присуствуваат и сите министри.