Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Фото) Километарски колони пред Плетвар – Стотици автомобили заглавени со часови

Од 15:40 часот, сообраќајот на патниот правец Прилеп – Росоман е во прекин во двата правци, поради шумски пожар над каменоломот Превој – Плетвар, атар на с.Тројаци кон с.Топлица.

Стотици автомобили со часови се заглавени, а колоната се мери во километри.

Засега нема никаква информација колиу ќе трае ова.