Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Еве што ќе ви се случи ако престанете да јадете леб

Можете ли да замислите оброк без леб?

Без оглед на тоа каков е вашиот одговор на ова прашање, ова би можело да ве интересира.

Во случај некогаш навистина да се одлучите од својата исхрана да го исфрлите лебот, односно јаглехидратите, ќе ви се случи ова, пишува Yahoo Health.

Ќе изгубите килограми

Нема да ги изгубите непосакуваните килограми бидејќи во овој случај, во оваа фазза, првенствено се работи за губење на насобраната течност во организмот. Сепак, тоа ќе покаже помалку килограми кога ќе застанете на вага. Јаглехидратите во нашиот организам се складираат во облик на гликогени, а секој грам јаглехидрати во нашиот организам врзува три до четири пати повеќе вода.

Ќе ви се намали стомакот

Неколку дена без јаглехидрати во својата прехрана ќе ви го намалат стомакот. Прехраната секако ќе ја збогатите и со намирници кои изобилуваат со влакна.

Повеќе енергија

Со намалувањето на внес на јаглехидрати и со збогатување на прехраната со овошје и зеленчук, како и цели житарици ќе обезбедите доволно енергија за цел ден.