Секогаш во средиштето на збиднувањата...
Browsing Category

Култура

Промоција на роман од Фросина Пармаковска во „Менада“

На 14 декември во клубот „Менада“ ќе се одржи промоција на романот „Одбројување“ од Фросина Пармаковска во издание на ИЛИ-ИЛИ. Свое видување за ова книжевно дело ќе дадат Лидија Капушевска – Дракулевска и Далибор Плечиќ. „Романот…

„Македокс“: Уште една проекција на „Човекот-делфин“

Поради големиот интерес на публиката за документарниот филм „Човекот-делфин“, но и како желба на подмладокот на „МакеДокс“ по средбата со познатиот актер Жан Марк-Бар, фестивалот реши да организира уште една проекција вечерва во 20 часот,…

Промоција на книга од Боро Мокров по повод 100 години од раѓањето

Издавачката куќа „Антолог“ ја најавува промоцијата на книгата „Ораторската вештина низ историјата“ од првиот новинар во Република Македонија, Боро Мокров. Промоцијата ќе се одржи на утре, 13 декември, со почеток во 20 часот, во Галеријата…

Избрани дела во десет книги од Стојан Андов

Во првата половина на календарската 2018 година „Матица македонска“ од Скопје ќе објави Избрани дела во десет книги од познатиот политичар, колумнист, публицист и писател Стојан Андов, прв претседател на Собранието на Република Македонија.…