Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Обвинителка Искра Хаџи-Василева
+МакедонијаВо тренд...

Обвинителката до Жан Митрев за одложувањето: Веројатно е страв од доказите

Тимот адвокати на Жан Митрев пак успеа да го одложи рочиштето за сопственикот на приватната клиника, кој се гони за измама.

Обвинителката Искра Хаџи-Василева, која го гони Жан Митрев за измама, вели дека адвокатите на Митрев ги имаат сите докази, а одложувањето е да се одбегне почнување на расправата поради страв од доказите.

„Нема што многу да се каже. И денеска се одложи. Се надевам дека наредното, конечно, ќе го почнеме за да се соочиме во судница, каде што единствено може да ги изнесеме фактите и доказите. Веројатно овој обид за одбегнување почнување на расправата е страв од доказите“, рече Василева.