Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

Државата и граѓаните се пред сѐ

Моите политички амбиции се остварување на целите на државата. Исто како кога бев премиер, дел од потпишувањето на Протоколот за членство во НАТО, подигањето на македонското знаме пред НАТО, изјави Спасовски.

– Следната цел за којашто силно посакувам е токму членството во ЕУ, да бидеме дел од големото европско семејство, да дадеме сериозна шанса на младите луѓе тие кои ќе бидат тука и кои ќе ја градат Република Северна Македонија. Ова се моите цели – државата и граѓаните се пред сѐ, рече министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.