Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМакедонија

Подгответе се: Следува промена на табличките од МК во НМК – не мора да се чека регистрација, еве и колку ќе чини

Вчера од МВР потсетија дека заклучно со 12 февруари 2024 година, сите сопственици на возила што сè уште имаат регистарски таблички со “МК”-ознака мора да извршат промена и да си набават таблички со ознаката “NMK”.

Промената на табличките ќе треба да ја платат граѓаните и за тоа не мора да се чека регистрација, туку може да се направи во било кој момент, но не покасно од 12 февруари 2024.

Оваа обврска за промена на табличките ќе чини се на се’, 1.400 денари.