Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Бизнис

АД ЕСМ произведе 19.254 MWh електрична енергија, продадени ноќни вишоци

АД ЕСМ на 15.1.2023 година произведе 19.254 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во термоелектраните произведени се 13.763 MWh, а во хидроелектраните и во ветерниот парк во Богданци произведени се 5.491 MWh.

Во изминатото деноноќие АД ЕСМ продаде 330 MWh ноќни вишоци електрична енергија.

*Податоците се преземени од диспечерскиот извештај на АД ЕСМ за 15.1.2023 година.