22.8 C
Скопје
5. јули 2022
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија Во тренд...

Започна исплатата на трошоци за храна за ноќна работа за 2021 година за 288 вработени во МВР

Денеска (16.06.2022) Министерството за внатрешни работи изврши исплата на трошоци за храна за ноќна работа за 288 вработени кои работеле ноќе во текот на 2021 година, третина од полно работно време од своја годишна работна обврска.

Согласно Законот за работни односи и колективниот договор на МВР, со кој е предвидена обврска на работодавачот за исплата на трошоци за храна или обезбедена храна за ноќна работа, МВР изврши исплата на трошоци за храна за ноќна работа за 288 вработени кои работеле ноќе во текот на 2021 година, третина од полно работно време од своја годишна работна обврска.

Исплатата се врши врз основа на изработени решенија за надомест за трошоци за исхрана за работа ноќе. За таа цел од буџетот на МВР се обезбедени околу 7.000.000 денари кои ќе бидат исплатени во наредните денови.

Можеби ќе ве интересира

МТСП: Во тек е етапната исплата на јунските пензии

M T

Спасовски: Зголемени капацитетите на МВР за поефикасна контрола на мало и лесно оружје преку проект на УНДП

M T

МВР: Внимавајте! Мало невнимание може да предизвика пожар со тешки последици

M T

МТСП: Во понеделник почнува исплатата на мајските пензии, со дополнителни 1000 денари финансиска поддршка

M T

Пониски трошоци: Дали навистина штедите ако го исклучите од струја телевизорот или машината

M T

Крводарителска акција на министерот Спасовски и припадниците на МВР по повод 7 Мај – Ден на полицијата

M T