Centar.mk
МОЗАИК

Трик стар речиси 100 години: Како да готвите јајца без врела вода – ќе биде повкусно

М.Ф.К.Фишер го откри овој метод уште во 1942 година во својата книга.

Како да готвите јајца без да готвите во врела вода, открила во книгата „Како да готвите волк“ од М.Ф.К.Фишер, автор на бројни книги за подготовка на храна.

Фишер предлага два методи како на вистински начин да подготвите вкусни и сочни јајца. Нејзините методи датираат од 1942 година, кога ја објавила книгата.

Постојат два начина да се варат јајцата без варење или готвење:

Првиот начин е да го ставите јајцето во ладна вода со што ќе спречите пукање на кората и потоа да се готви на тивок оган, а никогаш во зовриена вода.

Како што тврди Фишер, јајцето ќе биде целосно сварено, но ќе има многу подобар вкус.

Друг начин е да го потопите јајцето во ладна вода во помал сад и да го загреете. Штом водата ќе почне да врие, веднаш тргнете го садот од оган и можете да ги јадете.

Можеби ќе ве интересира

Судбината тропа на врата: Што ве очекува на 20 декември

ДЕСК

9 причини зошто врските од средно училиште се најсреќни врски

C +

Ден кога интуицијата решава сè: Хороскопот за 19 декември 2025

ДЕСК