Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија ТОП ВЕСТИ

Шилегов: Град Скопје секогаш ќе биде партнер на СКСЗМ во подобрувањето на локалниот економски развој

Денес во просториите на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија се одржа состанок помеѓу претседателот Неби Хоџа и градоначалникот на Скопје Петре Шилегов, а на состанокот присуствуваше и градоналачникот на Бутел, Велимир Смилевски. На средбата се зборуваше за поддршката на локалната самоуправа за бизнис секторот и подобрувањето на локалниот економски развој.

СКСЗМ во Град Скопје како институција секогаш ќе има свој партнер, подготвена да излезе во пресрет на нивните барања, бидејќи само со заедничка соработка и меѓусебна поддршка ќе може полесно да се решат претстојните економски предизвици и да се зајакне целокупната економија и креирање оптимална бизнис клима во Скопје.

Покрај градежна офанзива во инфраструктурата, Град Скопје донесе и неколку мерки за олеснување на последиците од пандемијата за фирмите, со откажувањето од дел од средствата од најголемите свои приходи: комуналиите, комуналните такси и закупот на јавен простор.

Можеби ќе ве интересира

Шилегов: Со реконструкција на Универзална влегуваме во нова ера на македонската културна сцена

M T

Град Скопје доделува парична помош за настраданите во пожарот во Тетово

M T

Градоначалникот на Љубљана, Зоран Јанковиќ, со поддршка за Шилегов

M T