22. ноември 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАМОЗАИККУЈНА

Еве зошто треба да ставате сода бикарбона во меленото месо

Сода бикарбоната има многу широка примена во домаќинството.

Иако подготовката на јадења од мелено месо изгледа едноставна, потребно е да се подготви на вистински начин, за да изгледа убаво, како и да има најдобар вкус.

За успешна подготовка на меленото месо, професионалните готвачи користат сода бикарбона.

Ако додадете сода бикарбона во меленото месо, тоа ќе остане меко, а во исто време ќе добие убава боја за време на готвењето и нема да испушта многу вода.

Можеби ќе ве интересира

МЕЛЕНОТО МЕСО ИМА РОК НА ТРАЕЊЕ И КОГА СЕ СТАВА ​​ВО ЗАМРЗНУВАЧ: Доколку е оставено подолго од ОВОЈ ПЕРИОД, слободно фрлете го

M T

Купивте мелено месо, а не го искористивте истиот ден: Еве колку долго може да остане во фрижидер

M T

ПРЖЕНИ ШНИЦЛИ од зелка и мелено месо: Ручек кој ќе ве чини помалку од 500 денари

M T

Лесни трикови за чистење со сода бикарбона

M T