Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАМОЗАИККУЈНА

Еве зошто треба да ставате сода бикарбона во меленото месо

Сода бикарбоната има многу широка примена во домаќинството.

Иако подготовката на јадења од мелено месо изгледа едноставна, потребно е да се подготви на вистински начин, за да изгледа убаво, како и да има најдобар вкус.

За успешна подготовка на меленото месо, професионалните готвачи користат сода бикарбона.

Ако додадете сода бикарбона во меленото месо, тоа ќе остане меко, а во исто време ќе добие убава боја за време на готвењето и нема да испушта многу вода.

Можеби ќе ве интересира

ДНЕВЕН ХОРОСКОП: Една мала одлука може да ја пренасочи иднината – енергијата на 8 ноември не е случајна

ДЕСК

Ден кога ситните детали ја менуваат големата судбина — хороскоп за 7 ноември 2025

ДЕСК

Дневен хороскоп за 6-ти ноември: На 6 октомври — вистината ќе има три фази! Кој знак ќе ја открие третата?

ДЕСК