17. септември 2025
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕМАМОЗАИККУЈНА

Еве зошто треба да ставате сода бикарбона во меленото месо

Сода бикарбоната има многу широка примена во домаќинството.

Иако подготовката на јадења од мелено месо изгледа едноставна, потребно е да се подготви на вистински начин, за да изгледа убаво, како и да има најдобар вкус.

За успешна подготовка на меленото месо, професионалните готвачи користат сода бикарбона.

Ако додадете сода бикарбона во меленото месо, тоа ќе остане меко, а во исто време ќе добие убава боја за време на готвењето и нема да испушта многу вода.

Можеби ќе ве интересира

Што не треба да јадете по 40-тата година: исфрлете ја оваа храна од употреба

C +

Месец на љубовта: Овие 4 хороскопски знаци ќе ја пронајдат својата сродна душа во септември

ДЕСК

Дневен хороскоп за 28-ми август 2025

ДЕСК