Centar.mk
ТЕМАМОЗАИККУЈНА

Еве зошто треба да ставате сода бикарбона во меленото месо

Сода бикарбоната има многу широка примена во домаќинството.

Иако подготовката на јадења од мелено месо изгледа едноставна, потребно е да се подготви на вистински начин, за да изгледа убаво, како и да има најдобар вкус.

За успешна подготовка на меленото месо, професионалните готвачи користат сода бикарбона.

Ако додадете сода бикарбона во меленото месо, тоа ќе остане меко, а во исто време ќе добие убава боја за време на готвењето и нема да испушта многу вода.

Можеби ќе ве интересира

ОБЈАВЕН НАЈНОВИОТ ДНЕВЕН ХОРОСКОП: На 8 декември, судбината шепоти – дали ќе слушаш?

ДЕСК

Целосен финансиски колапс до крајот на 2025: Oвој знак го очекува тежок декември на финансиски план

ДЕСК

Колку време варениот грав е безбеден за јадење?

ДЕСК
error: Соддржината е заштитена.