9.8 C
Скопје
6. декември 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Бизнис Мозаик

Начинот на кој чувате пари во паричникот открива дали ќе се збогатите во животот

Постојат бројни верувања дека стекнувањето на богатство може да влијае на начинот на кој парите се чуваат во паричникот, па затоа не е важно дали банкнотите се уредно наредени или стуткани и безгрижно стегнати.

Имено, се верува дека неуредниот паричник го блокира протокот на позитивна енергија, и на тој начин носи неред во финансиите. Затоа, пожелно е паричникот да биде уреден и банкнотите внимателно да се наредени.

Исто така, се смета дека е голем малер ако во паричникот се чуваат неплатени сметки, па дури и оние што се плаќаат бидејќи наводно привлекуваат „енергија за плаќање“, па парите постојано ќе се „извлекуваат“ за нешто.

Исто така, пожелно е само пари и картички да се чуваат во паричникот, како и дека секогаш има малку повеќе пари од планираното.

Исто така е важно дали сте го купиле паричникот или сте го добиле како подарок, и се препорачува сами да го одберете и купите. Веќе користените паричници не треба да се купуваат бидејќи не се знае кој бил претходниот сопственик.

Бојата на паричникот е исто така важна.

Црвен – одамна е познато по привлекување богатство и изобилство. Многу брзо ја неутрализира негативната енергија.

Темно син – симболизира изобилство.

Црн – паричник од оваа боја предизвикува просперитет.

Браун – оваа боја носи богатство.

Зелен – одличен избор ако сакате нов финансиски почеток, без оглед на тоа што се случило во минатото.

Можеби ќе ве интересира

Богатството и среќата им се судбина: Овие 4 хороскопски знаци владеат со светот

M T

Четири хороскопски знаци ова лето ќе се соочат со невидена среќа и богатствo

CENTAR MKD

Милијардер открива – еве зошто богатството не се остава на децата

M T