Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија ТОП ВЕСТИ

Со фотографија објавена потерницата за Мијалков – Еве што објави МВР на својот сајт

Фотографија и податоците на поранешниот директор на тајната полиција Сашо Мијалков се појавија на страната на МВР во делот за потерници.

МВР распиша национална потерница, а се чека да се распише и меѓународна.

„Мијалков Сашо, од татко Јордан , мајка Милка, роден на 15.09.1965 во Скопје, со живеалиште на ул.Народен Фронт бр.5-31 во Скопје, се бара по наредба за распишување на потерница на Основен суд Скопје 1 КОК – КР бр.56/21, а врз основа на решение на судот со кое му е определена мерка куќен притвор, поради постоење на основано сомневање дека сторил кривично дело – “Злоупотреба на службената положба и овластување“ од чл. 353 , кривично дело “Злосторничко здружување “ од член 394 и кривично дело “Примање награда за противзаконито влијание“ по член 359 од КЗ.“, се вели во објавата на МВР.