-2 C
Скопје
17. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија

Кирацовски: За да се случат големи нешта потребни се материја, енергија простор и време, а во ВМРО-ДПМНЕ постои само материја изгубена во просторот и времето

За да се случат големи нешта потребни се материја, енергија простор и време, а во ВМРО-ДПМНЕ постои само материја изгубена во просторот и времето, пишува Александар Кирацовски од СДСМ, на својата фејсбук страница.

– ВМРО-ДПМНЕ се наоѓа во очајна состојба, без дефиниран наратив, без здрава реторика и став по најбитните државнички прашања и не мислам дека за брзо време може да се организира посериозно.

Можеби ќе звучи малициозно, но оваа состојба во опозиција одговара не само за СДСМ, туку и на нашата држава.

Имено, нивната неконструктивност придружена со евентуална моќ би се прелеала на државно ниво, додека вака останува во нивниот партиски двор кој мене многу ми наликува на периодот во кој ние се бевме нашле меѓу 2006 и 2009 година. Кој памети, знае што значи тоа.

Има едно правило кое вели дека проблемите и впечатокот за организацијата од автократското владеење се искоренуваат минимум за половина од периодот за кој егзистирало истото.

Следствено, на опозицијата ќе и треба уште доста време да се реструктуира и да застане на здрави нозе.

p.s. Епилог за денешните протести на опозицијата, пишува Кирацовски.

Можеби ќе ве интересира

СДСМ: Странски амбасади демантираат, од хистеријата на Мицкоски и Милошоски прегоре системот за лажни вести на ВМРО-ДПМНЕ

CENTAR MKD

Со лажните вести што ги пласираат хистеричниот Мицкоски и ДПМНЕ работат против својата земја

CENTAR MKD

Костадинов: Парламентот не е циркус, како што се обидува да го направи опозицијата

CENTAR MKD