Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Македонија

Александра Антевска: Пуштен во употреба вториот памптрак полигон, вложуваме во вело-културата во Град Скопје

Град Скопје предводени од СДСМ и градоначалникот Петре Шилегов посветено вложува во промоцијата на вело-културата во нашиот град, што го прави градот урбано и модерно место за живеење. Во таа насока е пуштањето во употреба на вториот памптрак полигион во Скопје кој е сместен овде во Градскиот парк, изјави, Александра Антевска, советничка во Советот на Град Скопје

– Имено, полигонот зафаќа површина од над 700 метри квадратни и е наменет за деца и возрасни од различни возрасти, а овој простор ќе биде со соодветно осветлување, хортикултурно уредување и фонтана за вода.

Исто така, целосно беше реконструиран и големиот паркинг во непосредна близина на овој памптрак полигон со цел поголема пристапност за посетителите на Градскиот парк, рече Антевска.

– Градот ја исполнува својата визија за подигнување на квалитетот на живот за граѓаните преку збогатување на содржините од овој тип, достапни посебно за помладите генерации, преку инвестирање во инфраструктурата, во животната средина и преку модернизирање на транспортот.

Градиме по план, вложуваме во подобрување на урбаниот живот во градот за да биде уште подобро, додаде Александра Антевска.

Можеби ќе ве интересира

Град Скопје доделува парична помош за настраданите во пожарот во Тетово

M T

Шилегов: Град Скопје секогаш ќе биде партнер на СКСЗМ во подобрувањето на локалниот економски развој

M T

Град Скопје: Во Дрисла не се согорува опасен отпад без дозвола

M T