Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Драстичен скок на цената на нафтата

фото Pixabay

Цената на нафтата од марката Брент, за испораки во јули, на Лондонската берза денеска порасна за 11.88 проценти и сега чини 30.43 долари за барел.

Последен пат кога цената на нафата од оваа марка чинеше повеќе од 30 долари беше на 1 април 2020 година.

Претходно, се објавија извештаи дека цените на нафтата може да се зголемат бидејќи постои надеж за обнова на побарувачката.

Да потсетиме дека марката Брент се користи како репер за утврдување на највисоките цени на нафтени деривати и во Македонија, што значи дека реално е да се очекува поскапување на горивата.

error: Соддржината е заштитена.