36.8 C
Скопје
23. јуни 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Мозаик Љубов

Колку време треба да бидете во врска пред да стапите во брак

Некои луѓе тврдат дека уште од првиот состанок сфатиле дека се створени еден за друг, но за жал вистината е сосема поинаква. Потребно е многу време да се помине заедно да се дојде до овој заклучок. Специјалистите се сложуваат дека се потребни најмалку две години врска пред да одлучите да го поминете животот со некој.

Еве и зошто е потребно толку време:

1.Шест месеци ви се потребни за да ги откриете мааните на партнерот.

2.Период од шест месеци му е потребен на вашиот мозок за да престане да го лачи хормонот на среќа-допамин.

3.И уште два месеци најмалку ви се потребни да да ги ускладите вашите планови за во иднина.

Ретки се случаите кога паровите по краток период во врска стапиле во брак и останале заедно, затоа подобро е малку да почекате пред да донесете таква животна одлука.