Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ивановски: Не гледам пречка сите предмети и истраги на СЈО да добијат правен тек

Трендафил Ивановски, поранешен претседател на Уставен суд, во разговор за Нова ТВ вели дека новите законски решенија се донесени во насока на подобрување на владеење на правото, но исклучително важна ќе биде нивната имплементација. Тоа, според него, ќе зависи од интегритетот и професионалноста на судиите и обвинителите и дистанцирањето на политиката од правосудниот систем.

Целата изјава погледнете ја тука.