Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ПОЦ: За седум дена, санкционирани 274 непрописно паркирани возила во Центар

ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар, во соработка со Сообраќајната полиција – Скопје, за седум дена, санкционираа 274 непрописно паркирани возила, кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 2 до 8 декември 2019 година, со помош на специјалните возила „пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 163 непрописно паркирани возила, од кои едно (1) несовесно паркирано возило на паркинг-место наменето за лица со посебни потреби, а со поставување механичко средство „блокатор“ санкционирани се 111 возила што биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници резиденти на секторот во кој биле паркирани.

ЈП ПОЦ и Општина Центар континуирано ќе ја спроведуваат оваа мерка и апелираат до граѓаните да ги почитуваат правилата и прописите и да ги оставаат своите возила само на пропишаните места за да им се овозможи на пешаците и велосипедистите нормално движење по тротоарите и велосипедските патеки, а на возилата безбедно движење на улиците.

loading…