Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Љупчо Николовски: Во СДСМ има цврста политичка волја, бескомпромисната борба против корупцијата продолжува

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ:

Корупцијата е закана за секое општество.

Денеска, на Меѓународниот ден на борба против корупцијата, повторно ја испраќаме пораката: во СДСМ има цврста политичка волја, бескомпромисната борба против корупцијата продолжува!

Заедно со граѓаните ја добивме битката против режимот, кој ја рашири корупцијата до невидени размери.

Заедно со граѓаните сме и во оваа битка, против корупцијата.

За сигурен успех потребно е целосно прочистување на судството и обвинителството, независните институции да можат професионално да постапуваат и да делуваат без разлика за кого се работи!